Gebarsten bom: Week 1 Dag 4 en 5

Van Leslie

13 november 2020

Gisterenavond geen tijd gehad om te bloggen, dus vandaag eventjes beiden in één bericht. Moet kunnen, moet kunnen. Veel beterschap is er nog niet bij de jongste, het heeft natuurlijk tijd nodig, maar ik neig meer en meer om de technologie ook iets te beknotten. We bekijken het volgende week nog even en indien nodig, komt er dan een rem op. We zien wel.

Wat gebeurde er deze twee dagen? Wel in de eerste plaats had mijn man gisterenavond goed nieuws. Hij werkt nu sinds januari via interimcontract bij een bedrijf bij ons in Willebroek. Gisteren wist hij me te vertellen dat hij vanaf maandag in vaste dienst zou zijn. Toch altijd leuk die zekerheid van een vast contract. En verder?

Huisonderwijs reset

De vierde en vijfde dag van onze reset en dus focus op dat samenmoment (ochtendmoment) en het examenvak.

Wat deden we vandaag in ons ochtendmoment?

Literatuur: We gingen verder in Het Transgalactisch Liftershandboek. Hoofdstukken 7 tot 10 werden over deze dagen gelezen.

Wiskunde-geschiedenis: We lazen de laatste hoofdstukken die ik wou behandelen in dit boek. Zo lazen we over de hyperbolische 3-ruimte van Weeks, over Knopen en de Wet van Murphy en bekeken we het spel Tetris vanuit een wiskunde oogpunt. Hoewel we niet alles in dit boek gelezen hebben, vind ik toch dat we een goede kijk hebben hoe de wiskunde geëvolueerd is in de eeuwen

Engelse literatuur: Op donderdag luisterden we naar hoofdstukje uit het audioboek van The Hunger Games. Vandaag niet, niemand had er echt zin in, dus werd het even overgeslagen. In plaats daarvan lazen we een aantal Engelse gedichten tijdens onze Poetry Tea Time.

Examenvak oudste

Frans blijft hier in het middelpunt van de belangstelling staan. We kregen de nieuwe data voor zijn mondeling en schriftelijk in december en weten dus waar we naartoe werken. Alle goede moed er tegenaan en doorgeven!

Examenvak jongste

Het examenvak is Nederlands voor de jongste. Ik gaf hem op donderdag een schrijftaak, iets wat hij toch heel moeilijk vindt, en op vrijdag hadden we een aantal luisteroefeningen met behulp van de site Nedbox.be.

Huishouden

Operatie Kleerkast is afgewerkt. Ik deed op donderdag en vandaag de kasten van manlief en mezelf. Lijstjes van wat moet aangeschaft worden zijn opgesteld en in december, met de eindejaarspremie, mag ik gaan shoppen. Mijn allerliefste bezigheid … NOT! Maar goed, het moet gebeuren, gelukkig heb ik nu een reden om het allemaal online te doen.

Werk

Iets teveel stress met de jongste om echt te kunnen werken, maar goed, manlief heeft nu een vast contract en dat plaats ik dan ook maar even hieronder. Moet kunnen 😉

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

Op donderdag aten we gyros. Dit was in aanbieding bij de Lidl, dus ik had twee pakjes mee. Wat rauwkost, lekkere sausjes en wraps opwarmen, en je hebt een heerlijke en toch redelijk gezonde maaltijd.

Vandaag haalden we frietjes. We moesten nog vieren dat dat vast contract binnen was, dus maar even lekker lui geweest en afhaal. Tja, als je niet op restaurant kunt om te vieren, moet je toch wat, niet waar?

 

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *