Reset Week 2 Dag 3

Van Leslie

18 november 2020

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote tekenkoffer van de jongste boven en zaten ze te kleuren tijdens het voorlezen, ja, zelfs die grote van mij. Tekenen is rustgevend, dat vind ik persoonlijk ook, en kan er mij dus zelf ook in verliezen wanneer ik tot rust moet komen (er is een reden waarom ik met kleurboeken begon, deze dus!). Er werd niet gezeurd om playstation te spelen tijdens de dag, er werden geen gsm’s bovengehaald, dat alles wachtte tot het uur dat het normaal mag. Toen ik met de oudste bezig was, ging de jongste boven met de auto’s spelen, kortom, het resultaat begint stilletjesaan te komen.

Huisonderwijs reset

Wat deden we vandaag in ons ochtendmoment?

Literatuur:  Het Transgalactisch Liftershandboek. Uiteraard. Ik ben op zoek naar de film trouwens, niet op Netflix, en voor zover ik kan zien niet inbegrepen in het abonnement van Amazon Prime. Nog even verder zoeken dus. En anders zoek ik de DVD.

Fine Arts: Nadat we maandag naar het laatste stukje van de componist van deze periode luisteren, bekeken we vandaag het laatste werk van de artiest: de Mona Lisa van Magritte. We bespraken hoe hij tot de naam kwam, omdat het helemaal niet lijkt op de echte Mona Lisa. Mona Lisa Magritte

Engelse literatuur: En eindelijk terug een hoofdstuk uit het audioboek van The Hunger Games. Tijdens dit moment en het moment dat ik voorlas waren de jongens dus aan het tekenen.

Examenvak oudste

Nadat we gisteren zijn oefeningen verbeterden voor Frans, maakte hij vandaag een woordenschatlijst met woorden uit die oefeningen die hij niet verstond of waar hij het lidwoord verkeerd had. De lijst bestaat dus uit “moeilijke” woorden. Hij moest het onbepaald lidwoord erbij schrijven en het Nederlandse woord opzoeken. Verder oefende hij op de app Macco Lingui woordenschat. Ook deden we een aantal spontane gesprekjes in het Frans. Meestal korte momentjes over wat we zouden eten, vragen of hij met de hond buiten mocht, die dingen. Maar goed, zolang het zijn spreekdurf oefent ben ik voor.

Verder ging hij ook nog horen bij een pizzeria in de buurt of hij daar een studentenjob kon krijgen als bezorger. Benieuwd of dat wat wordt. Hij moest zijn informatie achterlaten en ze zouden hem mailen voor een gesprek.

Examenvak jongste

De jongste maakte oefeningen over dubbele en enkele klinkers en medeklinkers en werkte verder aan zijn mindmap voor zijn schrijfopdracht. Hij deed dit, voor de verandering, zonder al teveel gezeur. Zijn we al bij het einde van onze mindere periode? Uiteraard nog niet, er zullen nog wel wat dipjes zijn. Maar toch voel ik dat we in de goede richting zitten. We gaan dus rustig verder.

Werk

Nadat ik vorige week de cover afwerkte, ging ik vandaag door de pdf van de inhoud van het kleurboek. Alles in orde, dus nu is het bij Amazon opgeladen en afwachten tot het live gaat. Altijd zo spannend!

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

Ik voel me steeds meer en meer ziekjes worden. Lichte hoofdpijn, en altijd kou. Meestal voortekenen van een verkoudheid. Voorlopig dus maar wat voorzichtig zijn, zeker in al die corona-gekte. Gelukkig komen we niet al teveel buiten, enkel manlief om te gaan werken, verder zien wij hier niemand. Maar om mij wat rust te geven kookte de oudste: bloemkool en cordon bleu, en hij deed dat super.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset week 2 dag 2

Reset week 2 dag 2

Vandaag weer een dagje anders dan anders. Manlief moest een aantal dingen in orde brengen en had verlof (had dat al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *