Reset Week 3

Van Leslie

30 november 2020

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul gewoon elke dag aan. Dat werkt ook. En dan wil ik het normaal op zondag posten, maar hebben wij toch wel een nieuwe modem gekregen van Telenet en wanneer we die op zondag installeren, werkt ons internet niet meer. Blijkt dat ze manueel iets moesten aanpassen en natuurlijk kon dat pas tijdens de week.

De gedragsverandering die ik midden vorige week zag gebeuren zette zich alvast in het begin van de week door. Tegen het einde hadden we terug een dipje, maar die zullen we wel geregeld hebben, het einddoel is belangrijk, de weg ernaar toe,die heeft up and downs.

Verder had ik op donderdag een leuk zoomgesprekje met de zoon van Gewoon Wij als voorbereiding op zijn examen Engels mondeling op vrijdag en krijg ik zicht op een toekomstbeeld voor de jongste. Daarover ga ik nog wat uitgebreider schrijven als ik mijn planning op punt heb.

Huisonderwijs reset

Wat deden we deze week in ons ochtendmoment?

Literatuur:  Het Transgalactisch Liftershandboek. Het boek werd uitgelezen en goedgekeurd. Ik ga geen details geven, want echt, je moet het gelezen hebben, maar het is zeker een aanrader als jij, of je kinderen, een voorliefde hebben voor science fiction en houden van wat parodie.

Fine Arts: Vorige week sloten we de vorige componist en artiest af, deze startten we met twee nieuwe. Als componist startten we met Tchaikovsky en we luisterden naar een stukje uit “November” van Seasons.

Onze artiest voor de komende weken is Keith Haring. Ik koos voor een collage van hem. De meeste werken zijn ongetiteld, maar deze werd het dus:

Keith Haring collage

We bespraken de verschillende elementen, de kleuren die hij gebruikte. Dit werk kon ons niet echt bekoren, maar wie weet hebben we meer succes met een volgend werk;

Engelse literatuur: Verder luisteren we ook weer naar The Hunger Games. Nog niet besloten wat we gaan doen als we klaar zijn. Ofwel naar het tweede boek luisteren of eerst een Frans boek ertussen gooien. We hebben nog eventjes voor ik moet beslissen.

Examenvak oudste

Elke dag werkte hij verder aan een grammatica onderwerp, hij oefende via de app zijn woordenschat en wat meer grammatica, en hij las in La Belle et la Bête uit de reeks “Lire et s’entraîner” van Intertaal.

Wiskunde oudste

Dit is het vak dat er deze week voor beiden bijkwam. Hij werkt zich momenteel door één van de consolidatiemodules van Nando. Over het algemeen geen probleem, behalve de momenten waar hij besluit dat het toch op zijn manier kan en niet hoeft zoals het in de wiskunde is vastgelegd. Zorgt voor interessante discussies.

Examenvak jongste

De jongste werkte elke dag een les door in zijn cursus Nederlands, en deed daarnaast ook telkens een oefening op luisteren, lezen of schrijven. Op maandag doen we standaard de luisteroefening rond De Week van Karrewiet.

Wiskunde jongste

Hij werkte het hoofdstuk rond het vierkant af. Volgende week het laatste hoofdstuk uit het boek en dan stappen we over naar het boek voor 2BVL. Het doel is dat dit schooljaar af te werken en in de zomer of september het examen af te leggen.

Eén of één dagje

Op woensdag en op donderdag was ik telkens alleen thuis met één van de twee jongens. Dat gaf me de mogelijkheid om met elk van hen iets te doen dat echt voor ons twee was. Zo maakten de jongste en ik een mooie tekening rond een winterlandschap. Een lekkere tas koffie erbij, een leuk gesprekje en gewoon genieten van wat rust.

De oudste en ik keken samen naar wat afleveringen van Supernatural. Beiden grote fan en de jongste vindt het maar niks. We begonnen opnieuw met seizoen 1 en de bedoeling is om de komende maanden de hele, beschikbare, reeks door te werken.

Werk

Nadat ik op zondag merkte dat mijn kleurboeken op Amazon op “expanded distribution” stonden en er zo een reseller met een hogere prijs als “belangrijkste” verkoper stond aangeduid, was ik blij dat het snel opgelost was zodra die expanded distribution terug afstond. Geen idee waar dat misliep, volgens mij heb ik iets verkeerd gedaan bij het opmaken van het product, maar goed, blij dus dat het opgelost was op maandag.

Huishouden

Het projectje van deze week is de boekenkasten. Alles eens terug uitzoeken, kijken welke boekenseries niet volledig zijn en moeten aangevuld worden (tja, met tweedehands kopen gebeurt dat wel eens, zeker als ik voor €0.50 boeken koop bij de bibuitverkoop), welke boeken we niet gaan bijhouden

Weekmenu – Wat aten we deze week?

Maandag: Preistoemp met Praagse schnitzels, met complimenten van de oudste zoon. Ik was een beetje laat met een projectje bezig en hij nam het koken even over.

Dinsdag: Spruitjes met kipfilet

Woensdag: een afhaaldagje. Zin in kebab en dan deden we dat ook.

Donderdag: erwtjes en worteltjes met kotelet, lekker!

Vrijdag: hot dogs, de jongste mocht kiezen en dat koos hij.

Zaterdag: broodmaaltijd. Ik was nogal laat naar de winkel geweest en daarna had niemand nog zin om te wachten op een warme maaltijd.

Zondag: Ieder voor zich dag. Ik kook nooit op zondag, maak hooguit een soep om “de gaatjes te vullen”. Ieder voorziet dus voor zichzelf. Een restje van eerder in de week? Croque monsieurs? Een omelet? Gewoon brood? Maakt me niet uit, zolang ik het maar niet moet doen.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

Reset week 2 dag 2

Reset week 2 dag 2

Vandaag weer een dagje anders dan anders. Manlief moest een aantal dingen in orde brengen en had verlof (had dat al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *