Reset week 2 dag 2

Van Leslie

17 november 2020

Vandaag weer een dagje anders dan anders. Manlief moest een aantal dingen in orde brengen en had verlof (had dat al aangevraagd voor hij zijn vast contract kreeg), zelf voelde ik me niet al te best (opkomende migraine, denk ik), en de jongens hadden ook nergens zin in. We roeiden met de riemen die we hebben en kregen toch een aantal dingen afgewerkt.

Huisonderwijs reset

Het ochtendmoment duurde iets langer vandaag dan anders, maar dat merk je hieronder wel waarom. Het examenvak was dan weer iets korter omdat manlief thuis was en “in de weg liep” zoals de jongens het noemden.

Wat deden we vandaag in ons ochtendmoment?

Literatuur:  Nog steeds lezen we in Het Transgalactisch Liftershandboek. We lazen hoofdstukken 13 tot 15. Manlief begreep er niets van, maar eerlijk? Dat maakte het des te hilarischer naarmate we verder lazen.

Geschiedenis van de wetenschap: Na de geschiedenis van de wiskunde is het nu tijd voor de geschiedenis van de wetenschap. We lazen de eerste twee hoofdstukken in The Story of Science: Aristotle Leads The Way en bekeken de eerste aflevering van de driedelige serie Becoming Human.

Het doel van de les? De Soemeriërs en Egyptenaren gebruikten de zon, maan en sterren om de tijd te volgen. Ze geloofden dat deze lichten de menselijke activiteit beïnvloedden. De vroegere beschavingen gebruikten verhalen die we mythes noemen om dingen uit te leggen die ze niet begrepen. Wetenschap zoekt naar antwoorden op dezelfde vragen door observatie en experimenten.

Examenvak oudste

We verbeterden de oefeningen van gisteren en hij oefende verder met de app waar hij gisteren met startte. Hij hermaakte het dictee waar hij geen 100% haalde en deed daarna de volgende les. Het leek mij heel saai in opzet, maar hij vindt dat juist goed. Tja, voor mij goed dan, zolang hij het maar gebruikt!

Examenvak jongste

Ik liet de jongste beginnen aan een schrijftaak die we over de volgende dagen spreiden. Hij moet een brief aan zijn toekomstige zelf schrijven. Wanneer hij 30 jaar is, mag hij die brief terug lezen. Vandaag werkte hij aan een mindmap zodat hij ideeën heeft waarover hij wil schrijven

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

De jongste vroeg al even naar macaroni met hesp en kaassaus, de jongste kreeg eindelijk: macaroni met hesp en kaassaus. En lekker dat het was!

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *