Reset week 2 dag 1

Van Leslie

16 november 2020

De tweede week van onze reset, en hoewel er nog niet veel verbetering is, blijven we doorgaan. We kunnen niet te lang blijven treuzelen ook niet. Gelukkig nemen wij nooit de hele vakanties op zoals schoolgaande kinderen, dat geeft ons speling voor deze momenten en effent zichzelf dus uit over tijd.

Huisonderwijs reset

De tweede week van onze reset. Voorlopig hou ik nog het schema van vorige week (ochtendmoment en examenvak). Normaal ging ik er wiskunde bijnemen, maar voorlopig nog even focussen op de mentale gezondheid hier.

Wat deden we vandaag in ons ochtendmoment?

Literatuur: We gingen verder in Het Transgalactisch Liftershandboek. We lazen hoofdstukken 11 en 12. Ik kreeg de opmerking dat de hoofdstukken toch heus wel heel plots stoppen op rare momenten. Tja, eigenlijk wel. Maar ik denk dat dat ook express zo gedaan is. Ach, dat houdt de spanning er wat in.

Fine Arts: We luisterden naar een stukje uit de Coriolanus Ouverture van Beethoven. Hiermee sluiten we Beethoven af, en volgende week gaan we naar een andere componist.

Examenvak oudste

Ja, je raadt het al: Frans. Vorige week ontdekte ik via een huisonderwijs-vriendin de app Macco Lingui. Ik testte hem vorige week al wat uit, en vanaf vandaag is de oudste er zelf met aan de slag. Voorlopig lijkt hij het wel ok te vinden. We oefenden ook weer op de lidwoorden (bepaald en onbepaald) wat hier toch altijd heel moeizaam verloopt. De tip om zijn woordenschat altijd te oefenen met (onbepaalde) lidwoorden wil hij maar niet aannemen. Maar goed, hoop doet leven, altijd. Ook nu dus.

De oudste had ook zijn eerste gitaarles terug na de herfstvakantie. Het deeltijds kunstonderwijs heeft een aantal grote aanpassingen moeten doen. Voor zijn gitaarles op maandag verandert er niets, maar de lessen op vrijdag (combo en musiscore) gaan dus wel online of op een andere manier door. Wordt vervolgd!

Examenvak jongste

De jongste werkte ook rond lidwoorden, maar dan in het Nederlands. Beetje herhaling eigenlijk, dus dat zat wel goed. En verder een luisteroefening met de Week van Karrewiet. Op Klascement is er iemand die elke week een vragenlijst daarbij creëert. Geen werk voor mij, maar goede oefening voor hem.

Huishouden

Na Operatie Kleerkast nog geen nieuw project gekozen. Ik denk dat het de boekenkasten worden. Dat of de DVD’s. Vandaag de uiteindelijke beslissing nemen zodat ik er morgen kan invliegen. Wordt vervolgd!

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

Spinaziepuree met kabeljauwburgers, what more those a person need, right? Deze middag aten de oudste ik de overschot van de hutsepot van gisteren op. Zo lekker. Eerste keer dat ik het eigenlijk maakte, maar ik denk dat dat er deze winter nog van komt. En op zaterdag zorgde de oudste voor het eten: rode kool met witte pensen.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *