Gebarsten bom: Week 1 Dag 3

Van Leslie

11 november 2020

Vandaag mag dan wel officieel onze derde dag in de reset zijn van het huisonderwijs, toch zijn er geen lessen geweest. 11 november is een feestdag en dan is de papa thuis. En papa thuis is een dag vrij, zo is het hier altijd al geweest. En wanneer je terug routines opbouwt, dan is het ook belangrijk die routines die je wil behouden erin te plaatsen. Geen huisonderwijs dus vandaag. Buiten het testen van een nieuwe app die ik als tip van een andere huisonderwijzer kreeg. Daarover later meer. Maar wat gebeurde er dan wel?

Huishouden

Operatie Kleerkast loopt rustig verder. Na de oudste gisteren was het vandaag tijd voor de jongste. En laat me zeggen, ik was blij dat we geen lessen deden vandaag. Hij is nog steeds overprikkeld wat dus wil zeggen dat kleren passen op dit moment een werk van lange adem is. Had ik dit beter kunnen plannen? Waarschijnlijk wel. Maar goed, het is nu achter de rug. Hij heeft tijdens de zomer een heuse groeispurt gehad, dus veel van zijn kleren zijn uit zijn kast gehaald. Ook voor hem zal er een aantal dingen bijgekocht moeten worden.

Verder profiteerde ik ervan om manlief thuis te hebben om overal te stofzuigen. Met een hond die aan het verharen is toch wel dringend nodig om alle hoekjes en kantjes eens goed mee te hebben. Een beetje mankracht om de zware meubels te verzetten kwam dus van pas.

En als laatste de gewassen was die hier stapelshoog lag weggewerkt. Kon ineens ook in die netjes gelegde kasten van de jongens.

Werk

NaNoWriMo: Geen tijd vandaag, maar goed, ik heb dan weer wel aan andere dingen gewerkt op mijn to do lijst.

Myrlan Publishing: Cover is done. En blij dat ik ben, maar ik verzamelde nog wel wat Kerstideetjes voor kleurboeken dus nu aan het twijfelen of ik ze hieraan toevoeg, of een extra maak. Dilemma’s!!! Maar dat is voor morgen.

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

Vandaag een simpel wokgerecht: rijst, groenten, kip, zoetzure saus. Lekker makkelijk en heeft niet te veel tijd nodig. Perfect dus voor deze mama die niet graag kookt.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *