Gebarsten bom: Week 1 Dag 2

Van Leslie

10 november 2020

De tweede dag van onze huisonderwijs reset begon nogal chaotisch. Ik had een afspraak ’s morgens bij het gemeentehuis en ik had me een beetje overslapen. Niet veel, maar genoeg om toch wat chaos in de mix te gooien. Gelukkig zijn de jongens oud genoeg dat ze alleen thuis blijven wat betekende dat voor de jongste het “business as usual” was en een meltdown vermeden werd. Dus, ontbijt voor hun, afspraak buitenshuis voor mij en daarna een playdate voor de hond op de hondenweide, en we zaten weer op schema.

Verder volgde ik ook het nieuws over het nieuwe vaccin van Pfizer. Klinkt hoopvol, hoewel ik niet al mijn eieren in het vaccin mandje leg. Maar daar ik ook iets hoor over een therapie met antilichamen als behandeling, denk ik dat die combinatie een pad zou kunnen zijn naar een iets normaler leven. Laten we het hopen. Fingers crossed!

Maar goed, back to business. Huisonderwijs, huishouden en werk dus.

Huisonderwijs reset

De tweede dag van onze reset en vandaag ook weer focus op dat samenmoment (ochtendmoment) en het examenvak.

Wat deden we vandaag in ons ochtendmoment?

Literatuur: We gingen verder in Het Transgalactisch Liftershandboek. Het is soms best wel even moeilijk volgen, doordat de verschillende hoofdstukken vaak een ander personages in de kijker zetten. Dat gepaard met wel wat doordenkertjes hier en daar doet de ogen fronzen, zodat we even moeten herlezen. Maar dat mag de pret niet stoppen. We lachen nog steeds heel wat af. Echt een aanrader als je het nog niet gelezen hebt en wel houdt van wat science fiction parody (denk Spaceballs The Movie)

Wiskunde-geschiedenis: Vandaag lazen we over de Mandelbrot-verzameling in Het Wiskunde Boek. Hoewel het gezien wordt als iets in de wiskunde dat de meesten kan aantrekken, had het hier toch niet veel aantrek. Het werd maar flauwtjes onthaald. Die kinderen van mij, weten niet wat knap is.

Engelse literatuur: Een uiteraard ook een hoofdstukje uit het audioboek van The Hunger Games. De jongste hield terwijl de hond bezig, want ja, luisteren en stilzitten, dat gaat niet samen.

Educatief spel: Ook vandaag weer een kwartet, maar dit keer over het menselijk lichaam. Daar de jongste in zijn examen wetenschappen hier ook een onderdeel voor moet studeren, niet al te verkeerd, denk ik dan. Daarom dus het Menselijk lichaam Weetjes Kwartet. Morgen kies ik, volgens mij gaat mijn voorkeur uit naar een Frans spel of zo.

Examenvak oudste

Frans, Frans, Frans, we leven in het Frans. Of zo voelt het toch. We gooien wat Franse gesprekken door de dag, hij studeert zijn woordenschat en hij zocht naar zijn grammaticaboek. Zocht? Jaja, na gisteren “verdween” dat boek zo even. Ik ben er niet helemaal zeker van dat dat per ongeluk was, maar goed, het is gevonden en er kon nog een les grammatica bij dus ook. De afkeer was te lezen op zijn gezicht, maar pech, wat moet, dat moet.

Examenvak jongste

Vandaag oefenden we op leestekens en hoofdletters. Hoewel het examen digitaal is, ga ik er niet vanuit dat die spellingdetector zo’n zaken (altijd) oppikt. En het is toch kennis die hier wel eens “verloren” gaat (tiens, net als dat boek, vraag me af of dat ook “per ongeluk” is, hmm). Maar goed, oefeningen online op hoofdletters en leestekens dus. Zolang hij zijn aandacht erbij houdt, geen probleem. Morgen krijgt hij een schrijfopdracht van mij waar ik de aandacht vooral hierop zal leggen. Benieuwd of het dan ook zo vlot blijft gaan.

Huishouden

Operatie Kleerkast is in volle swing. De kast van de oudste is leeggemaakt en weer alles netjes gelegd. Aankooplijstje gemaakt en ik heb zo het idee dat hij de duurste van de familie gaat zijn dit jaar. Waar blijft hij die groeihormonen halen?!!!!

Werk

NaNoWriMo: Vandaag toch wat woorden erin gekregen, hopelijk nog wat meer voor ik ga slapen.

Myrlan Publishing: Geen tijd gehad om de cover af te werken voor ik dit bericht plaats. Misschien vind ik nog wat tijd hierna, if not, morgen eerste werk zodat het kan gepubliceerd worden.

Weekmenu – Wat aten we vandaag?

Vandaag ook de tijd gemaakt om stoofvlees te maken. De jongste had hier naar gevraagd en dat kon ik toch niet weigeren, wel? Nee hoor, stoofvlees dus, met frietjes. Uiteraard. Iemand interesse in het recept trouwens? Dan maak ik er eens een postje voor.

Morgen meer.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

Reset Week 2 Dag 3

Reset Week 2 Dag 3

Vandaag begon ik stilletjesaan te zien wat ik terug wil creëren: rust! Tijdens het ochtendmoment haalden ze de grote...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *