Winter is coming …

Hmm, beetje te veel Game of Thrones/A Song of Ice and Fire lijkt het wel, maar het leek me wel toepasselijk. We zijn tenslotte al november, hoewel het niet zo lijkt als ik buitenkijk. Ok, het is niet overdreven warm, maar het zonnetje schijnt lekker en met een pull aan is het zeker te doen buiten.

Buiten het feit dat het weer naar de winter toe verhuist, is ook ons thuisonderwijs in een “winterse” periode gevallen. Niets lukt, niets wil en we ploeteren maar door. Daarom even een weekje vakantie ingelast, nu ja, dat had er zowiezo aangekomen, de oudste is morgen jarig en dan nemen we de week vrij, maar deze keer was ik wel dubbel blij dat we eindelijk op dit punt aanbeland waren. We moeten allemaal onze batterijen een beetje opladen, en het, nog steeds, goede weer voor de tijd van het jaar is net wat we nodig hebben. Deze ochtend een leuke wandeling gemaakt, woensdag op uitstap naar de zoo (sstt, niet vertellen, de kids weten van niks! 😉 ) en verder mogen ze met papa mee met de camion. Nu ja, vandaag niet dan, papa is zelf onverwacht thuis, maar dat mag de pret niet drukken. Papa thuis en geen les: dubbel plezier!

In de tussentijd werk ik wat thema’s af voor de volgende weken: de oudste start met Wereldoorlog I volgende week en ik heb het meeste wel liggen, enkel nog het copywerk voorzien voor hem, dus dat betekent het boek op voorhand lezen.

Verder ben ik ook al bezig met te piekeren over volgend jaar. Als onze oudste slaagt dit jaar (fingers crossed) beginnen we volgend jaar met de examens voor het secundair onderwijs. Dus dat betekent dat ik nu al bezig ben met te beslissen welke vakken hij “moet” krijgen (zowel verplichte als niet verplichte) en waar we voor methodes gaan en waar niet. Hij weet al (op het moment toch) welke richting hij uit wil (Wiskunde – Wetenschappen), dus ik ga proberen hier in de eerste graad al naar toe te werken, met de extra vakken zoals chemie (wat geen vak is in de eerste graad) bvb.

Wat al heel duidelijk is geworden, is dat ik het vak “home economics” wil geven, maar dat er niets te vinden is zoals ik het wil. Denk dat ik me daar even mag aan zetten om dat zelf inéén te boksen. Ik wil een curriculum dat niet uitsluitend gericht is naar meisjes (ik heb nu eenmaal twee jongens), maar dat een goede  combinatie heeft van koken, huishouden, klusjes, huishoudelijk budget samenstellen en misschien persoonlijke zorg. Misschien dat ik het zelf in één kan steken en dat ik het online kan zetten, kan een ander er ook van genieten.

Soit, geen overzichtje van de laatste weken dus, maar een beetje toekomstplannen, en vooral veel rust. (Ahum, rust? Nu ja, we doen ons best.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.