Update na 3 maanden

Ja, geen originele titel, maar wel de waarheid. Het is geleden van eind december dat er op deze blog nog iets verscheen. Een aantal veranderingen hier in huis zorgden daarvoor. Niets ergs, hoor, alleen maar druk. En druk is goed, of toch, hier was dat wel zo.

Huisonderwijs inspectie

Op 18 december hadden we inspectie van ons huisonderwijs. Hoe dat verliep schreef ik al eerder, maar de uitslag die kregen we pas begin januari. Toen ik op 7 januari mijn inbox opendeed, zat er een mail in van de onderwijsinspectie. Het duurde ongeveer een uur voor ik hem opendeed. Ja, die schrik dat het niet voldoet aan hun normen is er altijd. Gelukkig genoeg bleek er niets aan de hand en vond de inspectie het onderwijsaanbod hier voldoende beantwoorden aan de vereisten. Klinkt zo raar “voldoende”, maar je hebt maar twee mogelijke resultaten – voldoende of niet voldoende – dus ik ga ervan uit dat het hier gewoon super top in orde was 😉

Lees ook: Tweede inspectie van het huisonderwijs in vijf jaar

Huisonderwijs planning

Na de inspectie stress kwamen we in januari wat moeizamer terug in gang. Onze planning werkte niet meer en er moest aan gesleuteld worden. Er stonden ook een aantal afspraken op de planning voor de jongste betreffende zijn autisme, en dat allemaal bij elkaar zorgde toch voor wat werk aan de winkel. We namen een aantal weken waarin we aan ons schema sleutelden en alles wat trager vooruit ging, maar nu zitten we terug op schema.

De oudste legt zijn laatste examens voor de 1ste graad (taalexamens) af in de zomer en begin van volgend schooljaar, terwijl er ook al een aantal examens 2de graad ingepland staan voor volgend schooljaar. De jongste begint volgend schooljaar ook met de leerstof secundair. In zijn geval zal dat niveau BSO zijn. Ik ben nu volop bezig met de planning zodat ik de papieren in de loop van de maand kan invullen en opsturen.

Nieuwe huisgenoot

Begin maart maakten we een beslissing die we al even aan het overwegen waren: er kwam een hond. Nu ja, er is dus een hond, Pluis. Een border collie. Een border collie, zeg je? Dat kan niet, die hond is wit! Ja, ze is een blonde border collie. Een prachtbeest, en heel lief. Alleen de zindelijkheidstraining duurt wel even, maar dat komt wel los. Hopelijk.

Maar goed, een hond dus. We zouden normaal wachten tot dit huis was afgewerkt, verkocht en we een huis met een degelijke tuin hadden, maar we zijn dan toch van gedacht veranderd. Gelukkig genoeg wonen we vlak aan een park met een hondenweide, de hond komt meer buiten dan ik, dus aan beweging geen gebrek. En elke keer zijn er wel andere honden op de weide om samen te spelen. Zo’n deugd om ze te zien ravotten.

Ook voor de jongste is het een positieve verandering in huis. Hij gaat geregeld wandelen met haar en de hoop is dat dat hem helpt bij zijn zelfvertrouwen, zijn zelfstandigheid en zijn sociale vaardigheden.

Reading Challenge 2019

In december vertelde ik al dat ik in 2019 meer voor mezelf wou lezen. Ik zou daarvoor de Reading Challenge van Build Your Library volgen. Ik moet zeggen dat ik deze maanden al heel wat gelezen heb, en ook al is het niet altijd voor een uitdaging op de lijst, ik ben effectief meer aan het lezen voor mezelf. En dat is belangrijk voor mij. In een volgende postje geef ik meer uitleg over de boeken die ik gelezen heb dit jaar.

Lees ook: Reading Challenge 2019 – Tijd om meer te lezen

Zo, een korte update van de laatste maanden. Ik hoop de komende weken weer wat meer te posten. Ik heb wat leuke ideeën die ik wil uitwerken en die ik met jullie wil delen. Ik hou jullie op de hoogte. In de tussentijd kan je me altijd op Facebook volgen. Op mijn pagina deel ik tussendoor wel eens wat meer over hoe het bij ons gaat.

8 Replies to “Update na 3 maanden”

  1. Wat een lief hondje is Pluis! Ondanks dat het zindelijk krijgen nog niet helemaal is gelukt, krijg je er gelukkig wel heel veel liefde en warmte voor terug. Overigens ook heel fijn dat het rapport van de inspectie een mooie voldoende was. Dat scheelt jullie weer een hoop zorgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.