Brochetto – Eens anders uit eten

Van Leslie

15 december 2019

In november was onze oudste jarig, 15 jaar al weer. Vroeger deden we met de familie een feestje met taart waarbij mijn broer, mijn grootmoeder, mijn mama en stiefvader langskwamen. Na het overlijden van mijn mama, en daarna mijn stiefvader werd er toch al wat minder naar uitgekeken. Om die reden veranderde ik vorig jaar hoe we de verjaardag in familieverband vierden en nemen we gewoon iedereen uit eten. Vorig jaar gingen we wokken, dit jaar wilde de oudste iets nieuws uitproberen dat we eens waren tegengekomen: Brochetto.

Het idee stond ons zeker aan, wij zijn nogal barbecue liefhebbers, dus ons eigen vlees bakken, bbq-stijl, aan tafel? Ja, dat zagen we wel zitten. Ze hebben twee opties: barbecue en grillen. Bij het eerste is het de bedoeling dat je je vlees op spiezen prikt en die boven de barbecue bakt, bij het andere ligt er een grillplaat in het midden van de tafel. Wij kozen voor het eerste en hadden er zeker geen spijt van, hoewel het voor de jongste iets moeilijker was en ik hem, na de eerste poging, gewoon mee op mijn spies liet bakken.

Hoe werkt het?

Wanneer je reserveert, kies je in de eerste plaats voor een bepaald pakket (daarover verder meer). Dat vind ik persoonlijk heel interessant want op die manier kan je je budget gemakkelijk in het oog houden.

Toen we aankwamen konden we direct starten met soep. Ze hebben twee soorten soep: gewone tomatensoep met balletjes en de dagsoep. Gisteren was het witloofsoep. Je kan hiervan nemen zoveel je wil. De smaak was uitstekend en moesten we niet zo uitgekeken hebben naar de rest van de maaltijd waren er vast wel meerdere kommetjes doorgegaan. Zelfs de jongste, die normaal geen soep eet, liet het hem goed smaken.

Na de soep kan je je vlees gaan halen. Je hebt twee bordjes, een kleiner waar je het rauwe vlees, of vis, met gaat halen, en je gewone bord waar je groenten met gaat halen en waarop je eet. Dus, eerst hetgeen gaan halen wat je gaat bakken, en wat een keuze allemaal. Van het gewone vlees (kipfilet, filet pur, varkenshaasje) tot het meer specialere (kangoeroe), en zelfs aan de kinderen is gedacht met kipnuggets, stukjes curryworst en meer. Ook vis is een optie, ze hebben speciale pannetjes die je kan gebruiken om vis te bakken boven de barbecuestenen. Kiezen is echt een probleem, want je wil direct alles proberen.

Kom je terug aan de tafel met je vlees, dan begint het echte werk. Je steekt alles aan de grote spiezen en begint te bakken. Geregeld even draaien en gezellig babbelen terwijl je vlees bakt. Dit duurt heus geen uren, hoewel het bij de eerste spies wel lang lijkt. Bijna klaar met bakken? Dan ga je terug naar het buffet en kies je groentjes en andere bijgerechten uit en kan je beginnen smullen. Extra tip? Haal alvast je tweede portie vlees zodat dat kan bakken terwijl je van je eerste portie smult!

De formules

Zoals ik al eerder zei, kies je bij het reserveren reeds een pakket. Ze hebben er meerdere. Bij het standaardpakket lig je vast aan een bepaald begin- en einduur wat op zaterdag de kortste tijd is, vergeleken met vrijdag of zondag. Ook zit daar geen drank of iets anders bij inbegrepen, dus dat moet je nog apart rekenen.

Wij kozen voor sterrenpakket 1. In dit pakket zaten 4 consumpties bij. We gebruikten er maar 3, maar het was zeker zijn geld waard om niet te hoeven stressen over extra kosten (niet dat ik zou gedaan hebben, maar je snapt wat ik bedoel). Het is duidelijk aangegeven welke drank in deze formule past en de keuze is zeker uitgebreid genoeg.

In sterrenpakket 2 heb je bovenop de gewone consumpties ook nog een keuze uit een aantal aperitieven. Zelf zijn we niet zo van de aperitief, dus dat leek ons niet zo nuttig. Wij willen gewoon direct kunnen eten 😉

Sterrenpakket 3 en 4 hebben desserts. Bij 3 heb je dan recht op 4 consumpties en een dessert, bij 4 heb je recht op alles (aperitief, consumpties en dessert). We twijfelden even of we niet beter dit pakket hadden gereserveerd, maar besloten dat het niet nodig was. Indien we nog ruimte hadden voor dessert, zouden we dat daar wel bijbestellen. En geloof me, het was echt niet nodig. We hebben genoten van de rest van onze maaltijd.

Voor herhaling vatbaar?

Een volmondige ‘JA’! Het concept is uitstekend, de zaak is prachtig ingericht en het eten is superlekker. Wat heb je nog meer nodig om een gezellige avond op restaurant te hebben? De jongste is alvast aan het zeuren om in februari terug te gaan. Dan proberen we het andere concept: grillen. En misschien dat ik dan toch eens die desserts probeer om te kijken of die ook zo lekker zijn, maar ik denk het wel!

Gaan jullie wel eens uit eten om de verjaardag van je kinderen te vieren?

 

Dit vind je misschien ook interessant…

Een updateje en lezen in 2020

Een updateje en lezen in 2020

Zoals je vast al gemerkt hebt is het dagelijkse bloggen niet echt mijn ding. Niet omdat ik niet wil, hoor, maar...

15 Reacties

 1. Georgina Lifestyle

  Wat een leuk concept! Fijn dat jullie het gezellig hebben gehad: fijn gezelschap en lekker eten, mooi combinatie.

  Antwoord
 2. girls-things

  Wat een leuk en grappig idee zeg. Had hier nog nooit van gehoord. Lekker ook 🙂

  Antwoord
 3. lodi

  Ontzettend leuk idee. En zo gezellig, goed ook de verschillende pakketten, wat je zegt, dan ben je alvast op de prijs voorbereid. Met onze verjaardagen gaan we wel uit eten, met de jongens hun verjaardagen kiezen ze thuis wat ze willen eten.

  Antwoord
 4. Simone

  Super leuk. Vroeger als kind ben ik wel eens bij een restaurant geweest die een BBQ in de tafel hadden. Dat is me altijd bijgebleven.

  Antwoord
 5. Sherry

  Dit lijkt me ontzettend leuk om te doen. Je bent enthousiast. Ik ga het ook doen.

  Antwoord
 6. rachel

  heel gezellig en een leuk idee inderdaad!! en nee wij gaan niet uit eten, ik word meestal zelf de keuken in gezet omdat ze dat het lekkerste blijven vinden hhaha

  Antwoord
 7. Riek Muijen

  Dat is zeker leuk om te doen. Vroeger ook al eens gedaan en was ook best lekker allemaal. Maar laatste tijd niet veel meer uit eten zelf maken en dien ook gezellig. 🙂

  Antwoord
 8. Gea

  Klinkt wel leuk. Zo iets heb ik nog nooit gedaan.

  Antwoord
 9. Marsha

  Heb het zelf nog nooit gedaan, maar het ziet er erg lekker uit!

  Antwoord
 10. Deborah

  Ja dit is super leuk! Dit hebben wij ook eens gedaan na een lange wandeling met een groep. Vervolgens heel de avond met elkaar rond de BBQ gehangen, binnen. Er was toen ook gekozen voor een bepaald pakket, en daar hadden we allemaal meer dan genoeg aan. Het was gezellig, lekker en ook met slecht weer prima te doen 🙂

  Antwoord
 11. MC Kleuver

  Oh, dat is zeker een leuk concept. Fijn ook dat je aan tafel mag blijven zitten. Zo kun je nog eens met elkaar praten. Erg leuk 🙂

  Antwoord
 12. Renata Feyen

  Lijkt me zeker een leuk concept – zal er zeker aan denken als ik er in de buurt ben om langs te gaan 🙂

  Antwoord
 13. Frederique

  Mijn zoon wilt altijd uit eten voor zijn verjaardag, de andere twee willen juist thuis 🙂 Maar wat leuk zeg. Ik had nog nooit van dit concept gehoord!

  Antwoord
 14. Lauressa

  Wat leuk en gezellig! Ik zou het ook wel eens willen doen 🙂

  Antwoord
 15. Nicole Orriëns

  Vroeger gingen we dan vaak naar de MacDonalds omdat het jarige kind mocht kiezen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *