Bucketlist voor de zomer – van verveling tot een namiddag vol creativiteit!

zomervakantie

Van Leslie

8 juli 2022

De eerste jaren van het lager gingen mijn jongens nog naar school en waar we zeker niet naar uitkeken, althans ik niet, was de twee maanden zomervakantie. Niet zozeer omdat de jongens dan elke dag thuis waren, maar wel omdat hoe dan ook, op een gegeven moment het volgende te horen zou zijn: “Mama, ik verveel mij!” Daarom creëerde ik de bucketlist voor de zomer. Het werd de perfecte oplossing voor die regenachtige zomerdag waar buitenspelen niet aan de orde was, en we geen van allen creatief genoeg waren om iets leuks te verzinnen.

bucketlist voor de zomerNu, ik zeg wel dat het perfect was voor de regenachtige zomerdag, maar eigenlijk, het kan gewoon op elk moment hoor. Wanneer de creativiteit voor een leuke activiteit ver te zoek was, dan was de bucketlist de oplossing. En zodra de jongens konden lezen, maakte ik er zelfs twee. Eén voor activiteiten en één om hen aan te zetten om te lezen zodat ze zouden oefenen, ook tijdens de vakantie.

Het creëren van deze bucketlist voor de zomer was altijd al een avontuur op zichzelf. Zo zocht ik soms gewoon zelf naar ideetjes die ik dan op mijn lijstje plaatste, en op andere momenten deden we het samen. Ik vroeg de jongens welke ideeën zij hadden en wat ze graag tijdens de zomer wel eens wilden doen en dan kwam het op de lijst. Doordat we erop voorhand over nadachten, bespaarden we onszelf de druk van tijdens een verveelnamiddag te moeten bedenken wat we wel eens interessant zouden vinden. Want als het op de bucketlist stond, dan was het het zeker waard om te doen.

leesbingoMijn bucketlist heeft ook verschillende formaten gehad over de jaren. De ene keer had ik een gewone pagina in mijn planner met de lijst op neergepend, de andere keer maakte ik kaartjes die ik in een pot bewaarde en waar er in tijden van nood een kaartje werd uitgehaald, of we maakten een grote poster die aan de muur hing en waar er dartspijltjes naar gegooid werden om een keuze te maken,… Je ziet je kan er veel kanten met op die het ook leuk maken om een activiteit te kiezen.

Geen idee welke activiteiten je op je bucketlist zou kunnen plaatsen? Geen probleem! Ik creëerde voor jou een bucketlist voor de zomer én een leesbingo die je kan gebruiken met je gezin. Wanneer je je informatie hieronder achterlaat, komt hij rechtstreeks in je mailbox terecht. Enne, laat gerust een berichtje achter wanneer je op avontuur vertrekt met de bucketlist als leidraad. Ik hoor graag hoe het je bevalt.

Dit vind je misschien ook interessant…

Een updateje en lezen in 2020

Een updateje en lezen in 2020

Zoals je vast al gemerkt hebt is het dagelijkse bloggen niet echt mijn ding. Niet omdat ik niet wil, hoor, maar...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *