Een updateje en lezen in 2020

Van Leslie

26 november 2019

Zoals je vast al gemerkt hebt is het dagelijkse bloggen niet echt mijn ding. Niet omdat ik niet wil, hoor, maar eerlijk, het wordt zo snel een lijstje van wat we gedaan hebben, dat ik het gewoon niet leuk meer vindt. Op dit moment ben ik dus weer aan het zoeken naar hoe ik deze blog wil vullen met leuke huisonderwijsverhalen en andere artikeltjes die in ons leven spelen. De inspiratie komt heus wel terug 🙂

Ons huisonderwijs

Na de eerste maanden van het schooljaar heel veel examens te hebben afgelegd is het voor de oudste nu wat afgezwakt. We hebben een mondeling examen Engels nu vrijdag en misschien het schriftelijk opnieuw in december. Hij was geslaagd, maar echt met de hakken over de sloot, indien zijn mondeling niet voldoende is om te slagen, herkanst hij dus zijn schriftelijk. Verder heeft hij voor 2020 al een aantal examens staan, maar gaan we nu voor maximum 1 of 2 per maand. En wanneer we voor 2 examens gaan is het één kennisvak en één taalvak. Dat maakt het studeren toch iets simpeler.

Voor de jongste ben ik nog aan het afwachten op de vakfiches van de eerste graad b-stroom. We gaan verder zoals we nu bezig waren op dit moment, maar ik verwacht aanpassingen in januari wanneer de vakfiches online staan.

De gezondheid

Naast de gewone verkoudheden, waar we nu hopelijk van verlost zijn, spelen ook andere zaken weer op. Zo zit mijn man momenteel in zijn cluster periode, en hoewel de melatonine zijn werk doet, zorgt het toch af en toe voor gebroken nachten.

Lees ook: Leven met cluster hoofdpijn

Zijn schouder is momenteel veel beter sinds hij injecties kreeg om de ontstekingen tegen te gaan, maar wel spijtig dat het waarschijnlijk een trigger was voor zijn cluster hoofdpijn.

Verder wordt het ook steeds duidelijker dat onze oudste kampt met migrainehoofdpijnen van tijd tot tijd. Voorlopig volgen we het op en noteren we het in een hoofdpijndagboek om te zien of er bepaalde triggers zijn voor hem.

Lezen in 2020

Pexels / Pixabay

Zoals ik vorig jaar al deelde was het mijn doel om in 2019 veel meer te lezen voor mijn plezier dan dat ik de jaren voordien deed. En dat doel heb ik bereikt! Spijtig genoeg heb ik niet het doel bereikt om de Build Your Library Reading Challenge 2019 te voltooien. Maar niet getreurd, ook voor 2020 creëerde Emily een interessante lijst om uit te kiezen en probeer ik opnieuw om de lijst zo volledig mogelijk te lezen.

Lees ook: Reading Challenge 2019 – Tijd om meer te lezen

Zoals je hier opzij kan lezen, hou ik mijn gelezen boeken bij op Goodreads. Ik creëerde ook de uitdaging om 50 boeken te lezen in 2019. Op dit moment zit ik aan 30, maar in het begin hield ik niet alle boeken bij die ik voorlas voor de lessen. Nu wel. Ik heb dus voor mezelf besloten dat ik best wel aan die 50 boeken zit. Plus, ik heb nog iets meer als een maand om te lezen. Ik hoop toch zeker nog wel een aantal boeken uit te lezen.

Voor 2020 ga ik het dus ook weer bijhouden in Goodreads, en ook de jongens ga ik een account laten aanmaken waar ze kunnen bijhouden welke boeken ze lazen en wat ze ervan vonden. Dat geeft mij op het einde van het jaar een idee hoe gevarieerd ze gelezen hebben en waar hun interesses liggen.

Gebruik jij ook Goodreads om bij te houden wat je leest en hoeveel?

 

Dit vind je misschien ook interessant…

5 Reacties

 1. Amelie van Writings by Amelie

  Wat een mooi voornemen om je lijst ook te delen via Goodreads. Fijn dat je ook eerlijk bent naar jezelf en de lezers!

  Antwoord
 2. Sherry

  Succes met de examens. Hoofdpijn/migraine is echt niet fijn. Veel sterkte. Mijn zusje had er vroeger ook vaak last van wellicht een idee om naar een osteopaat te gaan.

  Antwoord
 3. Nathalie

  Dat is bijna een boek per week! Knap hoor. Clusterhoofpijn is erg vervelend. Sterkte hiermee.

  Antwoord
 4. Marsha

  Nog nooit gebruik van gemaakt, maar ik lees ook eigenlijk veel te weinig. Terwijl ik het wel erg leuk vind.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *