Een wonderlijk jaar – Dag 102

Van Leslie

11 oktober 2019

Een moeilijke nacht met de jongste (vaak wakker worden met het ziek zijn), resulteerde in een mama die laat opstaat en een dag die laat begint. Dus ook nu weer een kort schema voor de oudste, en voor de jongste een tweede dag in de zetel. Al iets beter dag de dag ervoor, en hij las een paar hoofdstukken in zijn Harry Potter boek, maar ik besloot wijselijk dat een dagje les er nog niet in zat.

Myrddin

Wiskunde

Ook vandaag profiteerde de oudste ervan om hetgeen hij normaal zelfstandig doet met mij te doen. Voor wiskunde bestaat zijn zelfstandig werk ‘s morgens uit de differentiatieofeningen van de leerstof van de dag voordien. Nu maakte hij die nog steeds alleen, maar met mijn volle aandacht wanneer hij een vraag had. Daarna bekeken we het volgende hoofdstuk.

Nederlands

Vandaag kreeg hij een schrijftaak voor Nederlands. Ik liet hem onderzoek naar een vakantieoord en hem een tekst schrijven waarmee hij zijn vader en mij wil overtuigen om daarnaar toe te gaan. Het mocht fantasie zijn en dat heb ik geweten. Bij deze, als het aan hem ligt, gaan we volgende zomer naar Mars.

Frans

De toets waar hij de dag voordien voor studeerde stond op de planning. Hij begon goed, maar hoe verder in de toets, hoe minder het werd met uiteindelijk een resultaat van 51%. Dat belooft niet veel goeds voor het examen, maar, loslaten en hopen op het beste.

Terwijl ik zijn toets verbeterde werkte hij aan een aantal video’s op TV5monde.

Engels

Voor Engels geen toets, maar verder in zijn BIS-cursus. Daarna nam hij de context boeken erbij voor woordenschat en grammatica.

Als afsluiter las hij nog een hoofdstuk in Ice Whale.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *