Een wonderlijk jaar – Dag 101

Van Leslie

10 oktober 2019

Waar we de dag ervoor een superdag hadden met de goede resultaten van het examen aardrijkskunde van de oudste, was het nu iets minder. De jongste stond ziek op. Last van de maag, koorts, het zat helemaal niet lekker. Met een warme kruik de zetel in en youtube filmpjes kijken stond op zijn planning.

Hij keek naar Er Was Eens De Mens, een serie die hij al verschillende keren zag, maar die hij leuk bleef vinden. En voor een ziektedag toch educatief genoeg terwijl het niet erg was als hij in slaap viel. Van een samenmoment was er dus ook geen sprake. Hij doezelde constant weg, dus dat leek mij niet optimaal om voor te lezen. Enkel een overzichtje van de oudste dus.

Myrddin

Wiskunde

Voor de oudste het gewone stramien, hoewel hij dit keer dus niet zelfstandig werkte, maar gewoon met mij. Voor wiskunde dus in Nando, hoewel hij wel ook wat Khan Academy deed toen de jongste even mijn aandacht wou en wat kwam flodderen. Tja, die zieke kinderen, die hebben toch wel wat knuffels nodig zo doorheen de dag.

Nederlands

We herhaalden zinsontleding en bekeken de verschillende tekststructuren. We hadden ook een discussie over waarom het belangrijk was dat hij dit kende, want ja, op het examen wordt dat niet gevraagd. En inderdaad, dat wordt niet op deze manier gevraagd, maar met de nodige kennis van zinsbouw heb je de basis voor het schrijven van goede teksten. En tekststructuren helpen met het ontleden van een tekst voor begrijpend lezen, maar ook wanneer je leerstof moet studeren.

Frans

Voor Frans stond er op donderdag een toets gepland, dus nu vooral herhaling van de BIS-cursus, afgewisseld met herhaling van woordenschat en grammatica in de contexte boeken.

Engels

Ook voor Engels werkte hij in zijn BIS-cursus. Met het examen schriftelijk dat dichterbij komt is dagelijkse oefening noodzakelijk. Ook werkte hij een half uur op de cursus van BBC Learning.

Verder las hij nog een hoofdstuk in Ice Whale. Hij heeft mij voorbijgestoken en ik moet dringend bijlezen. Toch interessanter om wat hij gelezen heeft met hem te bespreken als ik een idee heb waar het over gaat, nietwaar?

‘s Avonds had hij nog een les op de muziekschool (theorie).

 

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *