Decembermaand Feestmaand

Decembermaand is een echte feestmaand ten huize Wonderlijk Leven. Tja, wat wil je in zo’n maand hé. Ik ben al blij dat mijn zonen wat ouder zijn en sinterklaas al wegvalt. Maar wat zit er dan wel nog in? Eventjes op een rijtje:

Lees ook: Marsepein recept

Mijn verjaardag

Ja, nu Sinterklaas wegvalt is mijn verjaardag het eerste feest van de maand december. Ik hoop op 10 december 37 jaar te mogen worden. Vorig jaar gingen we eten met het gezin en mijn broer, wat we dit jaar doen weet ik nog niet. Ik denk gewoon rustig thuis, het is een weekdag (een maandag dan nog wel) en de week erna heb ik inspectie van ons huisonderwijs. Genoeg te doen dus.

Yule

Voor het kerstfeest vieren wij hier nog Yule, de winterzonnewende. We vertellen verhalen over de winterzonnewende en ik plan meestal een paar knutselprojecten. Toen we nog een houtkachel hadden, brandden we een Yule blok. Dit jaar gaan we er één versieren, maar niet verbrandden (tja, geen houtkachel meer). Ik vermoed dat we het gaan vervangen door Yule kaarsen te branden, dat moet ik nog bekijken. Die avond kijken we meestal ook onze eerste kerstfilm van het jaar.

Kerstmis

Hoewel Kerstmis een christelijk feest is, vieren wij het eerder als een familiefeest. Op Kerstavond gaan we naar mijn grootmoeder met de rest van de familie. We genieten van het samenkomen met familie, en er worden geschenken uitgewisseld. Kerstdag zelf blijven we meestal gewoon thuis, onder ons vieren gourmetten we meestal. Na al de drukte van de avond ervoor heeft de jongste deze dag nodig om tot rust te komen. Het feit dat manlief op tweede kerstdag werkt, is ook een reden om het op kerstdag rustig te houden.

suju / Pixabay

Oudejaarsavond

Het laatste feest van het jaar. Ook dit feest vieren we meestal gewoon onder ons vieren. Qua menu hou ik het redelijk simpel: een soep, gourmet of fondue en een nagerecht. Mijn man werkt meestal die dag, dus ik sta in de namiddag in de keuken om alles voor te bereiden, en zodra hij thuiskomt wordt er een gezelschap spel gespeeld (meestal Monopoly). Er wordt naar een nieuwjaarsshow gekeken op TV en om middernacht natuurlijk het vuurwerk dat overal in de buurt wordt afgeschoten (zelf doen we daar niet aan mee).

Welke feesten vieren jullie tijdens de decembermaand?

10 Replies to “Decembermaand Feestmaand”

  1. Wij vieren Sinterklaas 2 keer, een keer bij de grootouders en een keer thuis. De verjaardag van de 2 neefjes, de verjaardag van de zoon, de verjaardag van mijn mama, Kerstavond thuis waarbij we traditioneel de avond kamperen in de living, Kerstmis bij mijn ouders, tussendoor nog mijn verjaardag en dan oudejaar. Nieuwjaar is voor ons gewoon een rustige dag waarbij we lekkere restjes eten

  2. Wat leuk! Ik doe ook mee aan de Decemberchallenge… Wij vieren Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling. Gelukkig niet nog meer extra dingen, is al druk genoeg zo 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.