Waarom ik december zo leuk vind

Ik heb een paar dagen overgeslagen van de december challenge. Tja, pakjesavond is hier nu eenmaal niet iets waar we echt aan meedoen. Deze wou ik dan weer wel doen: wat vind ik fijn aan de maand december? Niet zo moeilijk: gewoon alles!

Lees ook: Cadeau budget of niet?

Hip hip hoera!

In de eerste plaats is het mijn verjaardag in de maand december. Maandag is het weer zover, dan mag ik een extra kaarsje uitblazen en word ik 37. Hoewel ik niet doe aan het uitbundig vieren van mijn verjaardag, geniet ik wel van de extra aandacht die ik die dag krijg van mijn mannen.

Dit jaar heeft mijn man een dag verlof op mijn verjaardag dus ik ben erover aan het denken om gewoon gezellig een pannenkoek te gaan eten of zo. Natuurlijk ook een voordeel van huisonderwijs, zelfs op een schooldag kunnen wij een leuk uitje plannen.

Kerstmis

En dan heb ik het niet over kerstavond of kerstdag zelf, maar eerder over de hele sfeer die over de maand december hangt. De versieringen thuis en in de stad. Kerstmuziek die je overal hoort. Ik ben er gewoon gek op.

Normaal zet ik mijn kerstboom altijd op mijn verjaardag, een beetje een traditie, maar dit jaar hebben we ervoor gekozen om er geen te zetten. We zijn nog aan het werk hier in huis dus dan staat hij in de weg. Ook de huisonderwijsinspectie komt deze maand langs, en in een klein huis staat zo’n kerstboom al direct overal in de weg.

Maar niet geklaagd, want zelfs zonder boom kan ik het hier heel gezellig maken. Zo heb ik een aantal grote vazen die ik ga vullen met kleurige kerstballen, gaan de lichtjes omhoog langs de muren en hang ik slingers aan de kasten. Zelfs zonder boom ga je er hier niet aan kunnen ontsnappen: het is bijna kerstmis!

Minder fijn?

Ik heb het al gezegd, maar deze maand komt de huisonderwijsinspectie langs. Gelukkig niet elk jaar, maar drie jaar geleden kwamen ze ook in december. Toch wel even een domper op de maand, maar ik voorzie geen problemen. Alles ligt al klaar om hen te tonen, mijn agenda is in orde, alle administratie is uitgezocht. Laat ze maar komen, ik ben er klaar voor!

Hou jij ook zo van de kerstsfeer? Of vind je het vooral overdreven? Wat vind jij leuk of minder leuk aan december? 

7 Replies to “Waarom ik december zo leuk vind”

  1. Alvast een dikke proficiat met je verjaardag voor maandag! Wat leuk dat je gewoon op uitstap kan met je gezin wanneer het jullie uitkomt. Dat zou ik ook volledig zien zitten. Ik hou ook van December, van de hele kerstsfeer en van de feestdagen.

  2. Alvast gefeliciteerd! Lekker genieten met je verjaardag! Kan me voorstellen dat je even niet zit te wachten op de onderwijsinspectie in december. Ik bedoel, kunnen ze daar nu geen andere maand voor uitzoeken? Komt vast wel goed! Leuk dat je mee doet aan de challenge! X maddy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.