Wonderlijke momenten – Ziek zijn is geen pretje

Van Leslie

11 november 2018

Na onze week vakantie was het de bedoeling er deze week goed in te vliegen. Spijtig genoeg is dat er niet echt van gekomen. Nadat mijn jongste al een aantal weken aan het hoesten is, mocht ik op maandag ook beginnen. De eerste dagen van de week gingen hier dus gepaard met een fikse verkoudheid. Tegen het einde voelde ik me al beter, maar het hoesten sleept nog aan. Toch even kijken wat we deze week wel gedaan hebben.

Maandag

We begonnen de week in het derde Harry Potter boek en koppelden daaraan lessen rond mythologie, meer bepaald mythologische wezens. Ook startten we met een nieuwe artiest voor onze kunststudie: Picasso. We lazen in een boekje over zijn leven, we bestudeerden één van zijn schilderijen en bekeken die avond een aflevering van Genius. Dit is een reeks van National Geographic die het leven beschrijft van bekende personen. Het tweede seizoen ging over Pablo Picasso en had ik deze zomer opgenomen.

Normaal was het de bedoeling deze week ook rond Wereldoorlog I te werken, maar omdat ik mij zo slecht voelde hielden we het redelijk simpel met het ochtendmoment en de hoofdvakken. Het thema Wereldoorlog I hebben we naar volgende week verschoven. De oudste begon aan zijn wiskundecursus voor de tweede graad, en daaraan gekoppeld een studie van de geschiedenis van de wiskunde.

Dinsdag

Op dinsdag bestuderen we geen schilderij in ons ochtendmoment, maar focussen we op een componist. Deze week startten we met Beethoven, echt een favoriet bij mijn jongste. Hij is gek of de 5de symfonie en we begonnen dan ook met het beluisteren van een stukje uit deze symfonie.

Mijn ziek zijn haalde op dinsdag ook zijn hoogtepunt en om half zeven ‘s avonds lag ik dan ook al te slapen in de zetel.

Woensdag

De jongens werkten zelfstandig in de voormiddag zodat ik nog kon uitzieken in de zetel. Gelukkig hebben we een account bij de luisterpuntbibliotheek zodat ik het voorleesboek daar kon downloaden zodat ik niet zelf moest voorlezen. De oudste deed de jongste naar de logopediste en we besloten dat het niet doenbaar was om die avond naar de tekencursus te gaan. Omdat die in Leuven is en we toch twee uur op voorhand moeten vertrekken om op tijd daar te zijn, wil dat zeggen dat we elke week zo’n 5 uur van huis zijn voor de jongste zijn activiteit. In mijn toestand die dag, zag ik dat echt niet zitten.

Donderdag

Een dagje met wat rust en kalmte. Mijn man had de oudste mee naar het werk genomen (een voordeel van huisonderwijs, mijn oudste kan zijn werk overal maken, en dus ook in de vrachtwagen). Ik kon het laatste van mijn ziek zijn uitzieken en de jongste kon rustig zijn werk thuis doen met minimale hulp van mij. Tegen de namiddag voelde ik me zelfs goed genoeg om wat van het huishouden te doen dat de rest van de week was blijven liggen. Die avond werden er nog wat afleveringen van Genius gekeken.

Vrijdag

Normaal zouden we naar het maandelijkse natuurgroepje gaan, maar ik durfde het niet echt riskeren. Ik voelde me wel beter, maar ik was bang dat het helemaal zou omslaan als ik een aantal uur zou buiten zitten. De jongens en ik werkten wat zaken bij die blijven liggen waren in de week en tegen de avond moest de jongste naar de kinesist. Hij werkt daar goed mee, en maakt toch wel wat vooruitgang in zijn schrijven. Het is zeker nog niet wat het moet zijn, maar er is verbetering. Ik zorgde ook voor een nieuw artikel op dit blog.

Lees ook: Huisonderwijs – De Charlotte Mason manier

Zaterdag

In de voormiddag had ik een vergadering van het VHoV. Wat knopen doorhakken, wat activiteiten voor 2019 bespreken en vooral batterijen opladen met gelijkgezinden. Tegen 14u was ik thuis, waar mijn broer ook was aangekomen met twee kastjes die in mijn keuken moesten komen. Nog een beetje kaarten en babbelen en voor je het weet is het avond. Ik had de jongste beloofd dat we nog eens naar McDonalds zouden gaan en dat hebben we die avond dan ook gedaan. Met mijn dieet is het niet altijd eenvoudig om iets te kiezen, maar een slaatje en kippenvleugeltjes zijn een veilig alternatief, en een cola zero staat ook op het menu. De jongste neemt altijd een Happy Meal, zelfs nu hij 12 is. Hij heeft daar meer dan genoeg aan. De oudste daarentegen zou me arm eten. Een medium menu is zeker niet meer voldoende en er verdwijnt dus minstens nog één extra hamburger in zijn maag.

Zondag

Zondag, rustdag. Nu ja, voor het grootste gedeelte toch. Mijn keukenkasten moesten heringedeeld worden, de planning voor de komende week moest afgewerkt worden en ik besefte me dat ik eigenlijk helemaal niets voor NaNoWriMo heb geschreven met dat ziek zijn. Hopelijk volgende week beter.

Dit vind je misschien ook interessant…

Brochetto – Eens anders uit eten

Brochetto – Eens anders uit eten

In november was onze oudste jarig, 15 jaar al weer. Vroeger deden we met de familie een feestje met taart waarbij mijn...

Een updateje en lezen in 2020

Een updateje en lezen in 2020

Zoals je vast al gemerkt hebt is het dagelijkse bloggen niet echt mijn ding. Niet omdat ik niet wil, hoor, maar...

8 Reacties

 1. Dhini

  Ziek is niet leuk! Rustig aan en beterschap

  Antwoord
 2. alexa

  Als ziek zijn leuk zou zijn, zou iedereen ziek zijn. Nee ziek zijn is stom, zeker dat hoestje wat dan nog blijft..

  Antwoord
 3. Nadia

  Ziek zijn is niet leuk… Niet als je veel te doen hebt, maar ook niet als de planning rustig is. Het fijne aan niet teveel op de planning is natuurlijk wel dat je rustiger uit kan zieken… Hoop dat je inmiddels helemaal opgeknapt bent.

  Antwoord
 4. Natalie

  Ik heb ook al een paar weken last van een verkoudheid die niet overgaat! Soms zo ellendig van! Gelukkig kan een theetje en een beetje tijd thuis wel deugd doen!

  Antwoord
 5. Danielle

  Hier zijn we ook om de beurt allemaal al ziek geweest haha, heel vervelend en het blijft maar duren! Fijn als je dan toch even wat rustiger aan kan doen.

  Antwoord
 6. Frederique

  Toen mijn kids klein waren leerde ik ook met ze over kunstenaars. Dat waren altijd de favoriete lesjes 🙂 We zijn hier overigens ook allemaal ziek in huis en dat inmiddels ook al drie weken bah bah

  Antwoord
 7. esther

  Vervelend is dat, als het niet echt doorzet maar je wel alle energie ontneemt. Sterkte en probeer rust te pakken wanneer dat kan!

  Antwoord
 8. Verena

  Ziek zijn is nooit leuk! Ik merk dat er veel in mijn omgeving ook ziek worden. Hopelijk blijf ik gespaard!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *