Examenstress en plannen voor volgend jaar

Mei loopt stilletjesaan ten einde en over twee weken is het tijd voor de oudste zijn examens. We zijn allemaal een beetje zenuwachtig voor die examens, maar we houden zeker de goede moed erin. Hij kan zijn leerstof, hij moet ze nu enkel maar bovenhalen. Voor Wereldoriëntatie is het een open boek examen en voor Muzische Vorming moet hij een presentatie doen. Hieraan werken we de laatste week. Het enige dat wat angsten opwekt is Frans. Hij heeft geen talenaanleg. Nu, zolang hij zijn best maar doet, kan ik met alles leven.

Verder zijn we ook al aan het plannen voor volgend jaar. Na zijn examens en de maand juli nemen we vrij. Geen geplande lessen voor hem, maar hij zal wel (toch zeker in juni) aan zelfstudie doen (dingen waarover hij wil leren, of Frans blijven oefen, of … we zien wel) tijdens de jongste zijn lessen. De jongste heeft deze weken minder gewerkt (enkel de hoofdvakken) omdat we zo hard bezig waren met de examens voor de oudste, en hij werkt in juni nog zeker even door, maar ook hij heeft in juli vrijaf.

Vanaf augustus vliegen we er dan weer in voor het volgende schooljaar. Hier zijn we al hard voor aan het plannen. De oudste zal voor een gedeelte met Build Your Library Grade 7 werken (vooral voor science, hij wou chemie doen en laat dat nu net in BYL zitten, literature, we lezen dan wel de boeken in het Nederlands, world geography en world religion, dat laatste doen we allemaal samen, de jongste doet dus mee), en verder werkt hij met andere methodes (zowel Vlaamse schoolmethodes als Engelstalige homeschoolmethodes). Meer informatie laat ik binnenkort weten. Ik kan vast al zeggen dat zowel hij als ik er erg naar uit kijken.

De jongste zal Build Your Library Grade 2 doen. Dit gaat over de Middeleeuwen, en daar we Grade 1 dit jaar afwerken en dit over de Oudheid ging, past dat perfect. Ook voor hem begin ik aan de planning, maar we hebben nog even tijd. Ik hoop alles eind juni af te hebben voor beide jongens zodat ik net zoals hun in juli vrij kan nemen.

Nu maar even alles op alles voor de examens en dan kunnen we verder. We hebben de vakantie binnenkort echt wel verdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.