Een wonderlijk jaar – Dag 129 en130

Hoewel we voor donderdag een vrije dag gepland hadden omdat ik met mijn man naar het ziekenhuis moest, was dat voor woensdag niet het geval. Maar toen mijn man dinsdag thuiskwam met de mededeling dat hij voor woensdag niet op de planning stond op het werk, schoven we de woensdagplanning ook maar op de lange baan.

Met manlief een onverwachte dag thuis, bekeek ik wat hier zeker nog moest gedaan worden en wat ik hoopte op donderdag te doen na het ziekenhuis. Een voordeel was nu wel dat we op woensdag naar het containerpark konden gaan, want op donderdag is dat gesloten.

Onze woensdag werd nu gevuld met kleinere klussen die meestal wat blijven liggen. Containerpark bezoek was er één van, maar ook het ophangen van mijn medicijnkastje in de keuken en een voorraad pellets ophalen voor de komende weken (ik heb geen plaats om een voorraad voor een hele winter aan te leggen, het enige nadeel van verwarmen met pellets) stonden op het programma. We gingen ook bij Ikea langs om wat ideetjes op te doen voor onze slaapkamer, terwijl we nog wat kleinere spulletjes oppikten. Koffielepels bijvoorbeeld. Echt, die verdwijnen hier altijd, geen idee hoe dat komt. Allé ja, ik heb wel een idee, ik ‘beschuldig’ mijn echtgenoot. Die heeft er geregeld wel eens mee naar het werk voor zijn lunch en ik vermoed dat ze niet altijd terugkomen.

Nu, het feit dat we op woensdag wel wat gedaan kregen, kwam goed uit, want onze donderdag verliep niet zoals we gedacht hadden. Zijn afspraak bij UZ Gent was om kwart na 11 in de voormiddag. Om half één ’s middags konden we eindelijk binnen.

 

De afspraak was omwille van de start van een nieuwe cluster periode. Hij is redelijk lang zonder geweest, dus dat het vorige week terug startte was best wel een tegenvaller. Bij dit gesprek kreeg hij echter de mogelijkheid om een nieuwe (voor hem) medicatie uit te proberen. Tot nu toe nam hij in de eerste weken cortisone dat afgebouwd werd terwijl de lithium werd opgebouwd om de aanvallen te onderdrukken. Nu blijft de cortisone, maar zal hij voor het slapengaan melatonine nemen, en geen lithium meer. Een voordeel is dat melatonine een stof is die je lichaam aanmaakt en dat bijwerkingen dus heel miniem zouden zijn. We wachten af naar de resultaten.

Dit vind je misschien ook interessant…

Reset Week 3

Reset Week 3

Elke avond posten, dat wordt het niet, de postjes zijn veel te veel hetzelfde. Dan maar één keer per week en ik vul...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *