Stilte voor de storm: een nieuw project

Het is geleden van eind juni dat er nog een postje verscheen, maar dat wil niet zeggen dat we stilgezeten hebben. We sloten het huisonderwijsjaar af op 3 juli. Een maandje rust tot we terug starten op 3 augustus. Nu ja, rust? Niet echt hoor, want de aflopen weken ben druk bezig geweest. Zo ben ik het komende huisonderwijsjaar aan het voorbereiden, maar heb ik ook een nieuw projectje gestart: Myrlan Publishing.

Mensen die mij kennen weten dat ik al even bezig ben met een aantal verhalen neer te pennen die ik binnenkort zelf wil uitgeven. Gelukkig kan dat tegenwoordig, geen uitgeverij nodig, je kan het allemaal zelf in handen houden. Omwille van die reden ben ik in maart, de week voor de lockdown die geen lockdown was, een paar dagen in Engeland geweest, naar een “self-publishing conference”. Ik leerde redelijk wat over het zelf uitgeven van boeken, en ik pikte ook een ideetje op waar ik op dat moment eigenlijk niets met wou doen. Het was niet mijn ding, of toch niet waar mijn focus lag. Het bleef echter wel ergens in mijn hoofd zitten en daar kon het groeien tot een nieuw project.

De tweede helft van maart en volledig april was mijn man thuis. Als vrachtwagenchauffeur bij een bedrijf dat vooral voor de bouw en evenementen rijdt, was er niet veel te doen. Nu vielen we door de tijdelijke werkloosheid niet zonder inkomen, maar heel eerlijk, wanneer je man veel overuren doet en je vervangingsinkomen enkel gebaseerd is op het basisinkomen, dan val je veel achteruit. Die stress, gecombineerd met de “normale” stress rond het coronavirus, zorgde ervoor dat mijn creativiteit qua verhalen schrijven fors achteruit viel. Maar het idee dat ik had opgepikt, dat bleef wel groeien. Zo erg zelfs dat ik in juli eindelijk de knoop doorhakte en mijn eerste boek samenstelde en publiceerde: een kleur- en doeboek rond de ruimte en buitenaardse wezens. In het Engels, omdat die markt groter is natuurlijk, maar de bedoeling is dat hij binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar is.

Niet lang daarna kwam het tweede: een kleurboek voor jongere kinderen rond hetzelfde thema. En natuurlijk ook één voor oudere kinderen (hoewel die laatste nog niet beschikbaar is op amazon.nl is het wel al beschikbaar op de andere platformen).

Vandaag kwam de proefversie van het eerste boek aan. Hieronder een aantal fotootjes, zodat je kan zien wat er instaat. De cover heb ik sindsdien wel veranderd, maar de rest is hetzelfde gebleven.

Als je naar de website van Myrlan Publishing gaat, zal je merken dat er nog niet veel opstaat. Heel erg voor iemand die altijd met websites gewerkt heeft, maar goed, tijd is nog steeds iets dat ik tekort kom. Maar beetje bij beetje komt dat wel in orde. Voorlopig is er enkel de mogelijkheid om in te schrijven in de nieuwsbrief. Maar je krijgt dan wel een aantal kleurplaten gratis. En ik hou je op de hoogte van nieuwe boeken die uitkomen. Ik werk ook aan de mogelijkheid om de kleur- en doeboeken zelf te verkopen van mijn website als pdf én als de paperback versie. Meer daarover hoor je binnenkort.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.