Moederdag: een beetje plezier, een beetje verdriet

De meeste mensen vieren moederdag in mei, maar zelfs als kind al wist ik dat dat de commerciële moederdag was. De echte, die viel in augustus, 15 augustus om precies te zijn. Net een dag na mijn mama haar verjaardag. Ja, die had dat goed geregeld 🙂

De laatste 7 jaar is moederdag echter een bitterzoete dag. Zoet, want het is altijd leuk om in de bloemetjes gezet te worden door je kinderen, bitter, want je wordt altijd weer even met je neus op de feiten geduwd dat je je eigen mama niet meer in de bloemetjes kan zetten.

Mijn kinderen hebben dan ook al geleerd dat het beter is om, nadat ze mij in geuren en kleuren gefeliciteerd hebben, mij een namiddag rust cadeau te doen. Vandaag is het niet anders, mijn mannen zijn Pokemons gaan jagen. En ik, ik blader door mijn fotoboeken en geniet van de herinneringen.

Ik mis je, mama. Geniet maar van je moederdag, waar je ook bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.