goede voornemens

Goede voornemens voor 2022 – Professioneel, Persoonlijk, Huisonderwijs

Het einde van het jaar is in zicht, en wat een jaar alweer. Het liep hier echt niet helemaal zoals het de bedoeling was, zowel op een goede als op een slechte manier. Zo liep de examenplanning van de oudste helemaal in de war omwille van corona, want vaak net zo’n lastig kuchje of wat dan ook vlak voor een gepland examen. We lopen dus een beetje achter om dit schooljaar af te studeren, maar eerlijk, het is wat het is, en dan studeert hij maar een half jaar later af. Ook startte ik mijn eigen bedrijfje, hoewel ik dat begin 2021 echt niet in de planning had zitten.

Maar allemaal goed en wel, met 2022 voor de deur, is het tijd om wat goede voornemens uit te stippelen. Nu ja, goede voornemens, gewoon mijn doelen voor het komende jaar, opgesplitst in drie grote onderdelen: professioneel, persoonlijk en huisonderwijs gerelateerd.

Professionele doelen

Ik ben het starten van mijn bedrijfje begonnen door met mijn twee voeten eerst in het diepe te springen. Ik had natuurlijk al mijn kleurboeken via Amazon en omwille van dat systeem kon ik dat gewoon blijven doen zonder een bedrijf te hoeven starten, maar omdat ik ook een eigen webshop wou, en de mogelijkheid van gemaakte kosten te kunnen aftrekken van de belastingen, maakte ik de beslissing om het op deze manier te doen. Spijt heb ik niet, helemaal niet, maar het is toch een beetje zoeken. Ik wil niet dat dit enkel een leuke bijverdienste is, maar ook iets dat echt een klein succesje wordt.

De doelen die ik voor mezelf maakte voor 2022:

 • elke maand een kleur- en/of doeboek of een educatieve uitgave. Zo heb ik voor januari een eenhoorn kleur/doeboek en voor februari het “Natuurstudie: Lente– werkboek” op de planning staan;
 • 1000 Instagram volgers – dat lijkt niet veel, maar social media is niet echt mijn ding. Ik moet dus ook leren hoe ik dit het beste kan doen én hoe ik hen het beste die inhoud te geven waardoor ze mij blijven volgen. Wordt  vervolgd dus;
 • 500 inschrijvingen op mijn email lijst, ook hier weer heb ik nog veel te leren en dat leren daar beginnen we zo snel mogelijk aan;
 • Netto inkomen van €1000 per maand. Op dat moment zal ik ook mijn status van zelfstandige onder artikel 37 moeten opgeven (allé, al iets eerder eigenlijk), maar echt wel het doel waar ik dit jaar aan wil werken;
 • 100 producten in mijn shops (Webshop, Amazon, Etsy en Teachers Pay Teachers).

Persoonlijke doelen

Mijn persoonlijke doelen zijn vooral gericht op gezondheid.

 • Elke dag een wandeling maken. Ik kom gewoon niet toe aan gezonde vrijetijdsbesteding, of ja, ik maak er gewoon geen tijd voor. Een goede wandeling elke dag zou al een goede stap in de juiste richting zijn;
 • Genoeg slapen. Jaja, ik slaap meestal zo’n 4-5 uurtjes per nacht, en eigenlijk is dat net niet genoeg, waardoor ik constant met slaaptekort worstel, wat zich dan ook uit in een slecht humeur. Tijd om er iets aan te veranderen!
 • Drie maaltijden per dag. Veel te vaak eet ik enkel ‘s avonds, waardoor ik na het eten ook gemakkelijker aan het “snaaien” ga. Dat mag echt wel stoppen.

Huisonderwijs doelen

Dit zijn natuurlijk niet enkel mijn doelen, maar ook die van de kinderen, dus die riep ik er voor dit onderdeel even bij.

 • de oudste wil, uiteraard, afstuderen in 2022, doordat we achterlopen zal dit niet gemakkelijk zijn. We doen ons best met een strikte examenplanning. Wordt vervolgd dus!
 • de jongste heeft een examenvrijstelling, maar legt nu wel examens eerste graad B-stroom af, zijn doel is één examen per twee maanden succesvol afleggen.
 • minstens één gepaste educatieve uitstap per maand. Het laatste anderhalf jaar is dat er toch wel wat bij ingevallen, ook omwille van corona natuurlijk. 2022 willen we dat terug veranderen.

Daar heb je het dan, onze goede voornemens (of doelen, of hoe je het ook wil noemen) voor 2022. Heb jij je goede voornemens al klaar?

 

One Reply to “Goede voornemens voor 2022 – Professioneel, Persoonlijk, Huisonderwijs”

 1. Ik heb afgelopen maand een 10.000 stappen per dag challenge gedaan met mijzelf lol. Ik heb hem gehaald. Ik wil ook meer wandelen maar ik vind het door mijn werktijden soms zo lastig..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.