Clickworker

Clickworker – Een extra bijverdienste

Wanneer je als gezin kiest om je kinderen niet naar school te sturen, maar voor huisonderwijs te gaan, vraagt dit toch wel wat aanpassingen aan de “normale sociale normen”. Eén van die aanpassingen is dat je in deze moderne tijd er voor kiest om als tweeoudergezin met één inkomen rond te komen. Het is “niet normaal” en je krijgt vaak de vraag: “Hoe doen jullie dat? Het leven is zo duur!” Ja, inderdaad, het vraagt wat passen en meten maar als je iets echt wil, dan lukt het ook.

Lees ook: De extraatjes in ons budget

Hoewel wij een éénverdiener gezin zijn, wil dat echter niet zeggen dat ik helemaal niets doe. Zo heb ik mijn blog die wat inkomsten binnenbrengt (ik word er niet rijk van, hoor) en doe ik enquêtes en deed ik vroeger mystery shops, maar je hebt ook de zogenaamde microjobs. Zo heb je bv. Roamler en Clickworker en over dat laatste wil ik het vandaag hebben.

wat is clickworker?

Zoals ik al zei, is Clickworker een platform voor microjobs. Dat betekent dat bedrijven die iemand willen inhuren voor kleine jobs daar iets kunnen plaatsen en dat jij je daarvoor kan opgeven. De opbrengsten per taak zijn meestal niet groot (ik spreek over een paar cent tot een paar euro) maar het vraagt ook meestal niet veel tijd om ze te doen. Een foto van een bepaald onderwerp volgens bepaalde voorwaarden nemen, een enquête invullen, zinnetjes opnemen in je taal, meestal lukt dit me wel in vijf minuten ergens tussen de bedrijven door. Een artikel schrijven brengt wat meer op, maar vraagt uiteraard ook meer tijd.

Een andere manier om geld te verdienen met Clickworker is toegelaten worden tot het UHRS systeem. Ook hier vind je microjobs, maar meestal met de mogelijkheid om meer te verdienen. Zo kan ik gemakkelijk op een uurtje tijd (terwijl ik de TV heb opstaan op één van mijn favoriete TV-shows) €10-€15 verdienen. Goed, ook hier weer: je wordt er niet rijk van, maar het zijn extraatjes per maand die gebruikt worden voor de uitgaven die we hebben voor het huisonderwijs, een leuke uitstap, of die we sparen voor een vakantie. Het UHRS systeem is niet altijd open voor nieuwe inschrijvingen, dus soms moet je even wachten voor je testen ziet om je daartoe toe te laten.

clickworkerPersoonlijk plan ik dit als volgt in mijn dag in: ‘s morgens tijdens mijn koffiemoment lees ik mijn emails en check ik de Clickworker site om te kijken of er kleine jobs beschikbaar zijn die ik op dat moment kan doen. Als die er zijn, zorg ik ervoor dat ik die zo snel mogelijk doe. ‘s Avonds, wanneer de kinderen naar bed zijn, ga ik terug naar Clickworker. Dan kijk ik wat er beschikbaar is op dat moment en ga ik ook bij UHRS kijken. Als daar wat klaarstaat, werk ik daar een uurtje aan voor ik afsluit. Op die manier kost het mij niet veel extra tijd en kan ik toch wekelijks voor een klein extraatje zorgen.

Voordelen

De voordelen van Clickworker heb ik al opgenoemd, maar laat ik ze hier nog even op een rijtje zetten:

 • Kleine jobs die niet veel tijd vragen
 • Extra inkomen dat je van thuis uit kan doen
 • Je kan zelf beslissen wanneer en hoeveel je werkt
 • Je hebt enkel een computer en internet nodig om aan de slag te gaan

nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen:

 • Je zal geen volwaardig voltijds loon kunnen verdienen, het is echt voor een bijverdienste
 • Er zijn niet altijd jobs beschikbaar die je kan uitvoeren
 • Je moet even wachten op je geld. De inkomsten van deze week, bv. worden uitbetaald na een bepaalde termijn. Je moet ook een minimumbedrag hebben verdiend voor je uitbetaald wordt (via paypal: €5, via overschrijving: €10)

Ik werk voor Clickworker sinds december en ben altijd correct en op tijd uitbetaald geweest. Daarom vond ik het veilig genoeg om hierover te vertellen. Wie weet kan het ook voor jou een interessante bijverdienste worden. Meer informatie kan je hier vinden.

11 Replies to “Clickworker – Een extra bijverdienste”

 1. Bedankt voor de tip, maar ik zie dat het een Amerikaanse site is. Kunnen wij als Nederlanders er ook iets mee? Ik neem aan van wel, aangezien jij voor ze werkt. gr.Jeannet

  1. Ik kende het niet. Ik heb ook maar 1 inkomen, mijn eigen, en 3 kinderen dus 1 inkomen voor 4 en dat is soms best pittig en dan kan een extraatje erg prettig zijn. Ik zal kijken op de site.

 2. Oh wat grappig. Ik ben sinds enige tijd lid van Neevo, dit lijkt mij net zo iets. Ik ga eens kijken of ik hier ook wat mee kan. Thnx voor de link in ieder geval. Als ik vragen heb ik kom ik bij je terug hoor haha.

 3. toch fijn om een klein beetje bij te verdienen. Je hebt helemaal gelijk. Ik ken clickworker nog niet, wist wel dat het bestond, maar niet hoe het werkte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.